Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Rivierenland

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Bloesemtijd: de mooiste tijd van het jaar

Pittoreske stadjes en karakteristieke dorpjes. Nergens anders vind je ze meer dan hier! En in de bloesemperiode straalt de regio letterlijk en figuurlijk. Niet voor niets trekt dit bijzondere natuurverschijnsel veel liefhebbers. Kies een mooie route uit, stap op de fiets en geniet!

De periode waarin de bomen in bloei staan is niet te voorspellen, dit is van veel factoren afhankelijk. Is het al vroeg in het jaar warm en zonnig weer, dan ontpoppen de bloemen eerder. De bloeiperiode kan door onder andere warm weer erg kort zijn. Grofweg is de bloesem in de maanden april en mei te bewonderen. Wil je er zeker van zijn dat je de bloei niet mist? Download dan de gratis Bloesemalert-app!

De mooiste routes langs bloesem

De Bloesemroute

3 dagen genieten van bloesem; dat is genieten! Maak kennis met de diversiteit in Rivierenland. Fiets langs rivieren, maak kennis met bruisende steden en stop in pittoreske dorpjes.

Bekijk de route

De Lingeroute

Fiets 70km lang langs de mooiste rivier van Nederland: de Linge die meandert door het prachtige landschap en karakteristieke dorpen. Je fietst langs talloze boomgaarden en komt langs alle soorten bloesem.

Bekijk de route

Rondje Buren

Middenin de Betuwe vind je Oranjestad Buren. Begin en eindig je route bij TOP De Pannekoekenbakker waar je gratis kunt parkeren. Voor je het weet waan je je in een landschap vol bloesem!

Bekijk de route

Bloesem spotten vanaf de Linge

Rederij Leerdam biedt de mogelijkheid om volledig verzorgd te genieten van de bloesem tijdens een vaartocht over de Linge. Vaar langs authentieke dorpjes en geniet van prachtige landschappen. Vanaf het water ziet alles er namelijk nóg mooier uit!

Naar de website

Ontwaken tussen de bloesem

Minicamping Tussen de Dijken
Bent u er aan toe om er even een paar dagen lekker tussenuit te gaan en tot rust te komen? Minicamping ...Lees meer
Hotel De Schildkamp
De Schildkamp in Asperen ligt halverwege de Lingeroute, vlak bij de rivier. Met een lengte van 70 km kan die route ...Lees meer
De Hoenderik
De Bed & Breakfast van Fruitbedrijf De Hoenderik is gevestigd in een mooie, rustige en landelijke omgeving met een schitterend uitzicht ...Lees meer
Minicamping de Felis Hoeve
Verscholen in het groen ligt in het hart van vele fietsroutes, minicamping de Felis Hoeve. Op deze mooie stek aan de ...Lees meer